De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De voor- en nadelen van PVC en laminaat

Als je een nieuw huis koopt, dan moet je verschillende zaken regelen. Zo moet je controleren of de badkamer nog in goede staat is of dat deze aan vervanging toe is. Heeft de keuken alles wat het moet hebben? Wat vind je van de gordijnen? Sluit het type vloer wel aan op jouw persoonlijke voorkeur? Dit zijn vragen die je moet beantwoorden voor jezelf. Ben je niet tevreden met je huidige vloer? Dan is dit artikel zeer geschikt voor jou. In dit artikel worden de voor- en nadelen van verschillende vloeren aan je voorgelegd om jou keuze makkelijker te maken. 

Voordelen PVC vloeren

PVC vloeren zijn zeer stil en geluiddempend. Ze voelen daarnaast erg warm en zijn comfortabel om overheen te lopen. De vloeren kunnen tegen een stootje. Als het toch voorkomt dat een strook beschadigt raakt, dan is het relatief gemakkelijk om een beschadigde strook te vervangen. Een PVC vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Je haalt er namelijk het beste rendement uit. Niet alle PVC vloeren hebben plakplinten nodig. Dit is omdat de muur vaak strak tegen de muur aangelegd wordt. Een PVC vloer kan prima in badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes worden gelegd. PVC vloeren kun je gemakkelijk onderhouden en zijn heel hygiënisch. Op zoek naar pvc in IJsselmuiden?

Nadelen PVC vloeren

PVC vloeren zijn duurder dan laminaat. Als je een goedkope PVC vloer koopt, dan bestaat de kans dat er krassen ontstaan. Als je niet goed acclimatiseert of veel van temperatuur wisselt dan bestaat de kans dat er kieren ontstaan. Bij goedkope PVC vloeren is het mogelijk dat er loodhoudende en andere gevaarlijke stoffen in het materiaal zitten. 

Voordelen laminaat

Laminaten vloeren zijn kleurvast en vochtbestendig. Er is daarnaast een grote variatie in vloeren. Zo zijn er verschillende stijlen en kleuren. Laminaat kan je prima zelf leggen. Veel laminaatvloeren beschikken over een eenvoudig kliksysteem. Laminaat vloeren zijn makkelijk te onderhouden en zijn erg hygiënisch. Laminaatvloeren zijn goedkoper dan PVC vloeren. 

Nadelen Laminaat

Krassen en beschadigingen kunnen ontstaan als je een zwaar object verplaatst of iets zwaars laat vallen. Krassen zijn niet eenvoudig weg te schuren op een laminaatvloer, je blijft het altijd wel een beetje zien. Laminaat vloeren produceren meestal wel een beetje geluid. Met een goede ondervloer kun je verhelpen dat je laminaatvloer geluid produceert.