De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Hoe maak je je huis klaar voor de verkoop?

Je gaat groter wonen of juist kleiner. Je gaat verder weg wonen of juist dichterbij. Hoe dan ook, je moet er eerst voor zorgen dat je huis verkoopklaar is. Zo is het bijvoorbeeld slim om dingen die kapot zijn te repareren. In dit artikel geef ik je nog een aantal bruikbare tips zodat jij je huis klaar hebt voor de verkoop. Het is slim om je huis in perfecte staat in de verkoop te stellen. Veel mensen schakelen een taxateur in om de waarde van de woning te bepalen. Voor een taxatie in zwolle moet je bij IJssel taxateurs. Het is daarom extra belangrijk dat je woning in goede staat is. Taxateurs letten op alles en geven een waardeoordeel aan je potentiële kopers.

Maak de woonkamer netjes

Haal alle tierelantijntjes uit de woonkamer weg. Mensen houden van een grote woonkamer. Zorg er daarom voor dat je woonkamer er optisch zo groot mogelijk uitziet. Deel je woonkamer desnoods anders in dan je gewend was. Het belangrijkste is dat de mensen die komen bezichtigen zich niet laten afleiden door bepaalde spullen, maar een goed beeld kunnen vormen in hun hoofd over of zij zichzelf er zien wonen. 

Zorg dat je voorgevel en tuin in goede staat zijn

Het eerste wat men ziet is de voorgevel en de tuin. Zorg er daarom voor dat je ramen netjes gelapt zijn en je voorgevel er netjes uit ziet. De eerste indruk kan namelijk heel bepalend zijn voor de uiteindelijke taxatie. Als de taxateur en de potentiële koper naar binnen gaan terwijl ze net een slecht onderhouden tuin hebben gezien, dan is dat niet bevorderlijk. Voorzie de voorgevel indien nodig nog even van een likje verf.

Zorg dat alles schoon

Alles moet schoon zijn. Geen spinnenwebben in de bovenhoeken van je kamers. Zorg ervoor dat vloerbedekking vlekvrij is. Het is ook belangrijk dat je de keuken goed opruimt en schoonmaakt. Evenals de badkamer. Het kan voor veel mensen een knakmoment zijn als de badkamer en keuken niet goed schoon zijn. Zorg er dus voor dat je aanslag verwijderd en de plinten goed schoon maakt.

Zorg dat alles werkt

Heb je een lekkende kraan? Zorg dat deze gemaakt is. Heb je een oven die niet werkt op alle standen? Zorg dat je hier iemand naar laat kijken. Het is belangrijk om alles in goede staat te hebben als je écht verkoopklaar wilt zijn.