De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De voordelen en nadelen van een leren bank

Groot aanbod

Er zijn verschillende banken op de markt, maar een leren bank is toch wel de crème de la crème. Om te weten waarom dat zo is, informeren we je over de voordelen en nadelen van een leren bank! Lees verder als je meer wilt weten over leren banken!

huizen te koop eindhoven

Voordelen van een leren bank

Als je huisdieren hebt is het handiger om een leren bank te nemen, omdat deze krasbestendiger is dan een stoffen bank. Tevens is een leren bank makkelijk schoon te maken. Hierdoor kan je de haren van je huisdieren zo wegvegen, in tegenstelling tot een stoffen bank. Een leren bank is daarnaast duurzaam, hij kan lang meegaan en zit ook nog eens lekker! Dit komt doordat leer een stugge stof is. Deze vormt zich pas na een bepaalde tijd tot jouw wensen. Een leren bank kan voorkomen in zowel warme als in koude kleuren, maar door het materiaal houdt het gemakkelijk warmte vast! Het uiterlijk van een leren bank is vaak robuust en dit zorgt ervoor dat het vaak een statement piece is in de woonkamer. 

Nadelen van een leren bank

Een nadeel van een leren bank is dat het warmte vasthoudt. Dit is zowel een voordeel als een nadeel, omdat je huid op het leer kan blijven plakken en dat voor pijnlijke taferelen zorgt. Wanneer er een scheur in je leren bank zit is dit moeilijk te repareren. Vaak kan dit niet of zijn de kosten ervan zo hoog dat je net zo goed een nieuwe bank kan kopen. Ook al komt het niet vaak voor er is wel een kans dat het gebeurt. Daarnaast heeft een leren bank meer onderhoud nodig dan een stoffe bank. Het leer moet namelijk soepel blijven en dit doe je door het vaak te bewerken met crèmes of spuitjes of oliën.

Bron: www.shopx.nl