De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Dit moet je weten over een seniorenwoning

nieuw-huis-bouwen

Wanneer je langzamerhand ouder wordt is het verstandig om goed na te denken over waar je de rest van je leven zou willen wonen. Hierbij is de woningkeuze ook zeer belangrijk. Je wilt immers met alle gemak en rust oud worden in een prettige woning. Voor vele ouderen komt er dan ook een moment waarop ze deze keuze moeten maken. Een van de beste manieren om je oude dag door te brengen is in een seniorenwoning. Een seniorenwoning wordt ook wel een levensloopbestendige woning genoemd. Het is dan ook een woning waar is nagedacht over de mogelijke fysieke ongemakken die je als persoon op leeftijd kunt ervaren.

Wat is precies een seniorenwoning

De vraag naar seniorenwoningen stijgt flink. Mensen denken al eerder na over waar ze hun oude dag willen doorbrengen. Een seniorenwoning is zo gebouwd dat deze rekening houdt met alle levensfasen van haar bewoners. Zo zijn bij een seniorenwoning alle voorzieningen op de begane grond te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer en de badkamer. Zo hoef je bijvoorbeeld later niet met je fysieke ongemakken de trap telkens op en neer te lopen. Ook is het huis eenvoudig toegankelijk voor bijvoorbeeld rollators of een scootmobiel. Een levensloopbestendige woning zorgt er dus voor dat je zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

Je eigen seniorenwoning laten bouwen

Doordat de vraag naar seniorenwoningen de laatste tijd hard is gestegen, is het steeds moeilijker om een dergelijke woning te vinden op de woningmarkt. Het aanbod is immers beperkt vergeleken met de vraag. Indien je een mooie woning hebt gevonden, betaal je vaak een vrij hoog bedrag. Indien mogelijk, is het dan ook een optie om je eigen seniorenwoning te laten bouwen. Vele woningbouwbedrijven zijn immers gespecialiseerd in het bouwen van deze woning. Daarnaast kun je ontzettend veel kanten op. Zo kun je een seniorenwoning laten bouwen in de stijl van een notariswoning. Voor een moderne stijl kun je kiezen om een kubistische seniorenwoning.