De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Duurzaamheid verbeteren in Limburg

Zonnepanelen kopen

Als je in de buurt woont van Limburg en aan het overwegen bent om toch die dure zonnepanelen aan te schaffen? Dat zou namelijk een slim plan zijn, maar waarom is dat zo? We gaan je antwoord geven op die vraag en in deze blog gaat dat hierover. Waarschijnlijk lees je als dit als je in de buurt van Limburg woont in Limburg. Het aanschaffen van zonnepanelen is een goede investering en daarom goed voor je portemonnee. Maar het is niet alleen goed voor je geld, want je zorgt er ook voor dat je een stukje mee helpt naar een beter milieu. Dit komt doordat er geen vuile elektrische energie meer wordt gemaakt en wordt de duurzaamheid Limburg dus goed verbeterd. Wil je meer te weten komen over de duurzaamheid en de zonnepanelen Limburg lees dan dit artikel verder.

Geld besparen

Voordat je zonnepanelen kunt gaan kopen moet je een offerte gaan aanvragen, daarin krijg je te zien wat de kosten zijn en krijg je vaak een berekening te zien met hoeveel dit gaat opleveren uiteindelijk. Zonnepanelen installeren blijft een investering omdat het eenmaal prijzig is. Gelukkig is er altijd een basis waarin je je geld terugverdiend. Maar dit hangt af van twee dingen. Hoe groot de investering is en de terugverdientijd die je hebt. Met veel systemen wordt er vanuit gegaan dat de terugverdientijd tussen de zeven en de acht jaar ongeveer is. Zeven tot acht jaar klinkt erg lang, maar de tijd gaat zo voorbij. Het heeft nog een voordeel als je je woning wilt gaan verkopen. Dit komt onder andere, omdat de zonnepanelen op een woning aantrekkelijk zijn dan een woning zonder. Maar hoe zit het nou precies met het rendement van de zonnepanelen?

Rendement

Een rendement houd in dat je verliest of winst maakt in een bepaalde periode. Een rendement wordt uitgedrukt in een procentueel percentage. Dit percentage komt van het bedrag dat je aan het begin geïnvesteerd hebt. Het rendement van zonnepanelen is tussen de 5 en 25 procent. Dit is niet echt hoog, maar dat komt door enkele natuurkundige problemen op dit moment. Het rendement wordt nog lager doordat er verlies zit in de materialen van de zonnepanelen en ook de kwaliteit. Zonnepanelen met een rendement van 25 procent zijn behoorlijk duur. Dus let op bij het aanschaffen van de zonnepanelen en maak een goede afweging tussen het rendement net als de prijs van de zonnepanelen.