De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Een ledlamp kiezen voor een huis

complete led tl armatuur

Een ledlamp is een goedkope lichtbron waar veel mensen gebruik van maken. Een ledlamp is een van de zuinigste lampen die er maar zijn. Het geeft voldoende licht en daarnaast zijn er ook verschillende led lampen die in diverse armaturen te plaatsen zijn. Dat maakt het helemaal makkelijk om een mooie lamp voor in huis te kopen, zoals bijvoorbeeld een complete led tl armatuur. Maar hoe kies je voor de juiste led lamp voor in huis?

Het vervangen van een oude lamp

Het kan zijn dat je al een geschikte lamp in huis hebt, maar dat je enkel de fitting wilt vervangen door een led lamp. In dat geval is het een tip om altijd te kijken naar de oude lamp. Is het misschien een kegellamp of een per lamp? Daarnaast kan het ook een G9 lamp of een Gu4 lamp zijn. Door naar deze eigenschappen van de oude lamp te kijken, is de kans groot dat je ook daarna zult kiezen voor een goede led lamp als vervanger.

complete led tl armatuur

Licht sterkte

Veel mensen hechten ook een grote waarde aan een bepaalde lichtsterkte. Zo zul je bijvoorbeeld in een badkamer al snel kiezen voor een wat feller licht, zoals bijvoorbeeld een complete led tl armatuur dat zou bieden, maar zou je in de eetkamer meer kiezen voor een wat donkerder licht. Kijk hiervoor altijd naar het lumen. Hoe meer lumen, hoe feller het licht is.

Controleren van de schakelaars

Je kunt niet elke lamp aansluiten in een bepaalde fitting. Je dient altijd rekening te houden met een aantal factoren. Een van de factoren is of er een schakelaar is met een aan en uit functie of dat de schakelaar ook een dimmer betreft. Als je namelijk te maken hebt met een dimmer, dan moet je er ook rekening mee houden dat de lichtbron dimbaar is. Een lamp die niet dimbaar is, zal niet werken of kapot gaan wanneer je deze zou gebruiken. Door goed rekening te houden met deze factoren, is het wat makkelijker om voor een goede led lamp voor in huis te kiezen.