De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Waar moet je op letten als je overstapt op led verlichting? 3 tips

Led TL Lamp

Led verlichting is helemaal in. Steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van verlichting in hun huis of op hun kamer. Maar waarom zou je eigenlijk overstappen op led verlichting? Een belangrijke reden is dat led lampen veel energiezuiniger zijn dan de oude gloeilampen. Dit betekent dat je bespaart op je energierekening en je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Ook gaan led lampen veel langer mee, soms wel tot 25.000 uur. Dat is een hoop licht voor je geld. Heb je bijvoorbeeld een kamer waar je graag een helder licht wilt, dan is een Led TL Lamp een goede keuze. Deze geeft veel licht af en gaat ook nog eens superlang mee.

Waarom zou je overstappen op led

Steeds meer mensen zien de voordelen van led verlichting. Naast dat het energiezuinig is en beter voor het milieu, is het ook nog eens veiliger. Led lampen worden namelijk niet zo heet als de oude gloeilampen. Dit betekent minder kans op brand en minder kans op verbrande vingers als je ze aanraakt. Daarnaast zijn er zoveel verschillende soorten en kleuren led lampen dat er altijd wel eentje is die past bij jouw stijl en wensen. Of je nu een warme sfeer wilt creëren in je woonkamer of juist helder licht nodig hebt om te lezen, met led kan het allemaal.

De beste tips voor led verlichting

Als je overstapt op led verlichting, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om de juiste fitting te kiezen. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten en je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe led lamp in je oude armatuur past. Ten tweede is het goed om te kijken naar de kleurtemperatuur van de lamp. Sommige mensen houden van warm licht, anderen van koel licht. Het is maar net wat je prettig vindt. En ten derde, let op het energielabel. Hoe hoger de letter (A++ is het beste), hoe zuiniger de lamp.

Waar vind je de goedkoopste led

Led lampen zijn in het begin misschien iets duurder dan de oude gloeilampen, maar op de lange termijn bespaar je er flink mee. Maar waar vind je nu de goedkoopste led lampen? Veel winkels hebben regelmatig aanbiedingen, dus het loont om de folders in de gaten te houden. Ook online zijn er veel webshops die led lampen verkopen, vaak voor een goede prijs. En als je echt op zoek bent naar een koopje, kijk dan eens bij de kringloopwinkel. Daar vind je soms nog gloednieuwe Led spots voor een prikkie. Dus met een beetje speurwerk heb je zo een goede deal te pakken.