De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Een overkapping voor elke tuin

In de meeste tuinen is een sfeervolle overkapping niet weg te denken. Met de zomers die steeds warmer worden en tegenwoordig ook het vele thuiswerken, zoeken veel mensen hun tuin meer op en is het fijn om in alle weersomstandigheden nog te kunnen genieten van de tuin. Ook op warme zomeravonden is langer buiten kunnen vertoeven een fijne optie. Er is voor elke sfeer en elk formaat tuin wel een veranda of prieel te bedenken.

Materiaalkeuze voor een overkapping

De materialen die gebruikt kunnen worden voor overkappingen, zijn divers en volledig aan te passen naar ieders voorkeur. De plaats waar deze komt, is hier ook van invloed op. Zo kan het in een kleinere tuin met weinig lichtinval, fijn zijn om een veranda te bouwen met transparante kanaalplaten, waar in een zonovergoten tuin misschien meer de voorkeur uitgaat naar een afdak met dichte bedekking voor de schaduw. De constructie kan gebouwd worden met stevige Douglas houten palen en balken of in een modernere stijl met aluminium. Vaak is de inrichting van een huis van invloed, omdat de tuin als een verlengstuk van het interieur gezien wordt. De stijl van een overkapping kan hierop volledig aangepast worden.

Voor de handige klussers, is het zelf bouwen van zo’n buitenruimte misschien een prima optie. Zo is het volledige model, afmeting en stijl aan te passen naar persoonlijke voorkeuren of budget. Voor de iets minder handige mensen of degenen die simpelweg de tijd niet hebben of willen besteden, kan gekozen worden voor een bouwpakket waarbij een hoop voorwerk al gedaan is. Ook bestaat er de optie om de gehele klus uit te besteden aan een bedrijf die niet alleen alles voor je bouwt, maar ook de rommel die ermee gepaard gaat voor zijn rekening neemt. Een houten afdak kan dan makkelijker volledig zelf samengesteld en ontworpen worden, waar een metalen prieel misschien makkelijker als pakket gekocht kan worden.

Een kamer buiten het huis

Een overkapping kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Misschien is het een fijne buitenruimte waar het hele gezin samenkomt overdag voor allerlei activiteiten, is het een plek om met vrienden te dineren of wordt de ruimte gebruikt als halfopen tuin met een rustgevende sfeer. De functionaliteit verschilt per persoon en overkappingen kunnen hier volledig op aangepast worden. Van een veranda die direct aansluit op het huis, tot een vrijstaand prieel midden in de tuin.  Er zijn meerdere vormen van overkappingen beschikbaar bij Holland Pergola. Het is echter allang niet meer alleen een overdekte plek om te kunnen schuilen als het regent tijdens de barbecue of om spullen op te slaan die niet nat mogen worden.

Denk ook aan het ruime aanbod aan tuinmeubelen en accessoires om bijvoorbeeld je veranda of prieel mee te stijlen en in te richten. Van vloerkleden, loungesets en complete buitenkeukens tot verschillende soorten verlichting en eventuele zonwering. Of de voorkeur nu is voor een romantische sfeer, een mediterraan zonovergoten paradijs of een groene jungle met Aziatische details. Zo maak je van deze elke overkapping een prachtige aanvulling op je huis.