De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Eenpersoons dekbed voor in de zomer

Een dekbed dient in de eerste plaats om het lichaam op een comfortabele manier mee te bedekken. Daar wordt gelijk een warm gevoel mee geassocieerd en is gebruik van een eenpersoons dekbed in de koude maanden dus een aanrader. Er is echter ook voor in de zomer een dekbed nodig en zal het dan wel moeten voldoen aan specifieke eisen. De temperatuur kan namelijk flink oplopen en zal het comfort daar niet minder van moeten worden.

Een goede vochtopname is belangrijk

Een eenpersoons dekbed dat namelijk een hoog vochtopname vermogen heeft, zal in staat zijn om vooral het zweet beter te absorberen. Het resultaat: een koel aanvoelend dekbed, zelfs wanneer het al flink warm is. Natuurlijke vezels zoals katoen, dons en wol lenen zich er uitstekend voor om een eenpersoons dekbed voor de zomer mee te vervaardigen. Deze stoffen zijn verder ook nog zacht om aan te voelen en is dat ook een belangrijke factor. Omdat er sprake is van een hoge vochtopname, zal het wel nodig zijn om zo een dekbed regelmatig te reinigen. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk omdat vooral het drogen van zo een dekbed wat meer tijd zal vragen. Toch mag er niet op verzuimd worden omdat zich anders ziektekiemen en ongedierte in het dekbed kunnen gaan verspreiden.

Ook een polyester dekbed kan gebruikt worden

Dat lijkt op het oog niet de beste keuze voor een eenpersoons dekbed voor in de zomer. Toch is het wel de moeite van het overwegen waard. Er wordt voor de zomeruitvoeringen namelijk gebruik gemaakt van speciale microvezelvullingen. Die geven het dekbed alsnog het nodig absorptievermogen. Een andere bijkomend voordeel is de zacht voelende stof en doet een eenpersoons dekbed polyester dus niet onder voor die vervaardigd uit natuurlijke vezels. Komt er verder bij kijken dat de kans veel kleiner is dat er zich stofmijten in gaan vestigen. Drogen bovendien snel en voelen superlicht aan.