De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Energiebesparende voorzieningen

energiebesparende voorzieningen

Energiebesparende voorzieningen: om talrijke redenen van groot belang

Het is om diverse redenen aan te raden om energiebesparende voorzieningen aan je huis aan te brengen. Dergelijke maatregelen brengen uiteindelijk zelfs louter voordelen teweeg. Ja, ook financieel is dat zo, want de investeringen die je doet om dergelijke energiebesparende producten aan te schaffen verdien je bijna altijd na verloop van tijd terug. Als de terugverdientijd verstreken is verdien je er dus zelfs aan. Nog belangrijker is misschien wel dat het gunstig is voor het milieu als je minder gas en elektriciteit verbruikt. Bovendien gaat je wooncomfort er uiteraard fors op vooruit en is een huis met diverse energiebesparende voorzieningen meer waard dan een huis dat deze voorzieningen niet heeft.

Deze maatregelen kunnen je aan forse energiebesparingen helpen

Je kunt op talrijke manieren energiebesparingen realiseren. De volgende voorzieningen zijn hierbij het belangrijkst: 

  • Isoleer je woning zo goed mogelijk dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie (of kruipruimte isolatie) aan te laten brengen.
  • Ga zoveel mogelijk voor dubbele beglazing met kunststof kozijnen. Hr++ glas of zelfs driedubbele ruiten zijn hierbij het best qua isolatiewaarde.
  • Wek je eigen elektriciteit op met bijvoorbeeld zonnepanelen.
  • Probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van apparaten die energiezuinig zijn.
  • Let ook op de details om energie te besparen. Vervang bijvoorbeeld ouderwetse lampen door ledverlichting en probeer, als je zonnepanelen hebt, vooral overdag je apparatuur te gebruiken.

Hoe weet je welke maatregelen jouw huis nodig heeft?

energiebesparende voorzieningen

Het is niet altijd even eenvoudig om zomaar even op te dreunen welke voorzieningen je huis nodig heeft om energiezuiniger te worden. Uiteraard ga je hierbij het liefst eerst voor die voorzieningen die de meeste impact hebben. Je kunt hiertoe een specialist op dit gebied bij je thuis uitnodigen, maar als je snel een goede (en gratis) indicatie hierover wilt kun je ook op internet een woningscan laten uitvoeren.