De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Freek van Gestel plaagdierbeheersing informeert: mieren

De zomer is niet alleen het favoriete seizoen van je kinderen, het is ook de prime time voor mieren. De laatste jaren hebben steeds meer huizen in Nederland te maken met ’s werelds meest hardnekkige plaagdier: de mier. Ze reproduceren snel en kunnen huizen gemakkelijk binnendringen. Hier volgen drie manieren om te voorkomen dat een plaag volledig uit de hand loopt. Lees alles bij Freek van Gestel plaagdierbeheersing.

De eerste tip van Freek van Gestel plaagdierbeheersing: Houdt de keuken schoon

Dit is de meest voor de hand liggende tip, want het verzamelen van voedsel is de primaire taak van de werkmieren. Als jij het zelf niet goed bijhoudt, zullen de mieren jouw keuken voor je opruimen. Zij pakken alles wat ze kunnen. Zodra ze een interessante snack gevonden hebben, roepen ze gelijk de hulptroepen van de kolonie. Daarom is het zo belangrijk om morsen en kruimels onmiddellijk op te ruimen. Mieren handelen snel, dus jij moet nog sneller zijn. Probeer niet bij het aanrecht te eten, en bewaar fruit en groenten zoveel mogelijk in de koelkast.

De tweede tip: Sluit toegangspunten af

Op zijn zachtst gezegd een ontmoedigende uitdaging, maar het opsporen van mogelijke toegangspunten en het afsluiten ervan is een goede manier om te voorkomen dat mieren je huis binnenkomen. Je zult mieren nog steeds in de tuin tegenkomen, maar zonder toegang blijven ze daar ook. Mieren kunnen door ongelooflijk kleine scheurtjes naar binnen kruipen, dus deze oplossing kan wat werk opleveren. .

De derde tip: Bewaar geen hout in huis

Mieren houden van brandhout en andere onbewerkte houtsoorten. Voor de mier is het een ideale ondergrond om een nest in te bouwen. Door deze materialen op een afstand van enkele meters van jouw huis te houden, kun je voorkomen dat mieren gemakkelijk jouw  huis bereiken.