De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Infraroodverwarming kopen en de voordelen daarvan

Uw woning verwarmen kan op allerlei manieren: met een traditionele radiator, met vloerverwarming of infraroodverwarming. Die laatste variant wordt steeds populairder onder woningbezitters. Infraroodverwarming heeft namelijk een aantal unieke voordelen. Deze vorm van verwarmen kan op veel meer plaatsen in het huis dan bij andere varianten, zoals in het plafond, achter een spiegel of zelfs in een fotopaneel. Daarnaast biedt infraroodverwarming een aangename warmte die het lichaam echt van binnen verwarmt. Mensen die last hebben van reuma of andere gewrichtsklachten hebben baat bij deze vorm van verwarming. Voor hen is infrarood verwarming kopen een zeer goede keuze. Ook voor mensen zonder gezondheidsklachten is infraroodverwarming prettig: de warmte van het stralingspaneel voelt heerlijk aan. Omdat infraroodverwarming alleen gebruik maakt van lange golflengte infraroodstralen blijft de warmte altijd binnenshuis en ontsnapt deze niet door de ruiten, zoals wel het geval is bij zonlicht. Infraroodverwarming kopen levert ook nog eens een energiezuinige manier van verwarmen op. Woningen die niet zijn aangesloten op het gas kunnen bijvoorbeeld zeer goed verwarmd worden met een infraroodverwarming.

Opties infraroodverwarming kopen

Het moge duidelijk zijn dat infraroodverwarming veel meer verwarmingsopties biedt dan traditionele verwarming. Maar welke opties heeft u dan en hoe zorgt u ervoor dat uw infraroodverwarming wordt aangesloten? In de keuken kunt u bijvoorbeeld kiezen voor infraroodverwarming kopen met een stralingspaneel in een spiegel of krijtbord. De verwarming is dan stijlvol weggewerkt in de muur en heeft een dubbelfunctie van spiegel of handig krijtbord. In de woonkamer kunt u kiezen voor een fotopaneel, waarin de verwarming ook is weggewerkt. Of u kiest voor infraroodverwarming aan het plafond. Elke variant wordt geleverd met sterk spiegelglas, eventueel afgewerkt met een mooie, matte poedercoating. De verwarming met het stralingspaneel is daarmee nauwelijks zichtbaar. Infraroodverwarming kopen is dan ook een ideale optie als u geen radiatoren aan de muur wilt hebben in een strak interieur.

Verwarming met stralingspaneel

De infraroodverwarming werkt met behulp van een dun stralingspaneel dat de infraroodstraling afgeeft. Deze zijn eenvoudig aan te sluiten op de thermostaat of u bedient de panelen met een handige app. Met infraroodverwarming beschikt u dus over een aangename warmte in huis, een energiezuinige manier van verwarmen die ook nog eens goed is voor uw gezondheid, en een eenvoudig systeem dat nagenoeg overal te installeren is. Het stralingspaneel is zelf te installeren of u kunt een expert inhuren die de installatie voor u verzorgd. Welke optie u ook kiest, u zult versteld staan van de mogelijkheden en het comfort dat infraroodverwarming kopen met zich meebrengt.