De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Je eigen tropisch paradijs

Je hoeft niet in de tropen te wonen om te genieten van een prachtige buiten palmboom

voor je tuin.

Gepot in decoratieve containers of geplant in volle grond roepen palmbomen het hele jaar door tropische gelukzaligheid op. Het geheim van statige, sierlijke palmen is het gezond en groen houden van hun gebladerte. Kies je buiten palmboom verstandig en voorzie in hun speciale behoeften, en je kan er jaar na jaar van genieten.

De beste zorg voor winterharde palmen

Palmen bestaan ​​uit een grote, diverse groep planten met inheemse habitats die variëren van woestijnen tot regenwouden. Let bij het kiezen van palmen goed op de beschrijving en hou rekening met deze twee overwegingen:

Winterhardheid

Wanneer palmen veilig binnenshuis overwinteren, is winterhardheid geen groot probleem. Maar een buiten palmboom is gevoelig voor vrieskou. Ga daarom voor winterharde palmen. Deze zijn bestand tegen sneeuw en temperaturen van enkele graden onder nul. Het zou jammer zijn als je de plant verliest aan vorst.

Volwassen grootte

Een buiten palmboom geplant in volle grond kan tot vele malen uitzoomen en dit gaat best snel. Houd dus altijd rekening met de uiteindelijke hoogte en spreiding van de boom. Hoe goter, hoe meer voedingstoffen hij kan afnemen van andere planten, of hij kan de nodig zon niet meer voldoende ontvangen. Voor je het beseft sta je met een joekel van een boom in je tuin.

Bloembakken daarentegen beperken de groei van planten en blijven beheersbaar qua grootte. Door een buiten palm te kiezen die geschikt is voor de beoogde ruimte en het beoogde doel, helpt je zijn schoonheid en gezondheid te waarborgen.

Het juiste licht en de beste aarde

Buitenpalmen verschillen in hun lichtbehoeften. Sommige gedijen in de volle, directe zon , maar andere hebben schaduwrijke tuinplekken nodig voor schoonheid en gezondheid. Te veel harde zon laat palmbladeren verbrand door de zon, net als de menselijke huid, maar bladeren herstellen meestal niet.

Palmen passen zich al goed aan een breed scala aan bodems aan, zolang de grond maar goed draineert. Palmen hebben relatief ondiepe wortels die veel lucht nodig hebben; ze verdragen geen door water doordrongen grond.