De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Kindvriendelijke campings: ideaal voor jonge gezinnen

kindvriendelijke camping oostenrijk

Al sinds decennia boeken Nederlanders het liefst een plek op een camping als verblijfplaats voor tijdens een vakantie. Dit doen Nederlanders van alle leeftijden. Immers is kamperen een geliefde bezigheid voor jong en oud. Gelukkig is dit in meer landen in Europa zo. Voor een goede kampeervakantie hoef je dus niet per se in Nederland te blijven. Ook campings die zich richten op specifieke doelgroepen zie je in andere Europese landen volop. Zo is het vinden van een kindvriendelijke camping in Oostenrijk misschien wel net zo eenvoudig als in Nederland. Hoe dan ook, waarom vakantie vieren op een camping nu eigenlijk zo populair is, is iets waarop we hieronder nog eens dieper in gaan.

kindvriendelijke camping oostenrijk

5 redenen waarom mensen campings prefereren als vakantieaccommodatie

Het is vooral om de volgende vijf redenen dat vele Europeanen het liefst hun vakanties op een camping doorbrengen:

  • Op campings speelt het leven zich grotendeels buiten af. Dit heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en de gezondheid.
  • Kampeerders dienen tijdens hun vakantie op de camping verschillende voorzieningen met elkaar te delen. Hierdoor kom je makkelijk met elkaar in contact, hetgeen tot gezellige taferelen kan leiden. Ook leidt dit tot een mooie vorm van saamhorigheid. Als het even kan of nodig is, dan helpen kampeerders elkaar altijd.
  • De meeste campings zijn gelegen in mooie natuurlijke gebieden.
  • Op campings is vaak van alles te doen. Zo zijn er niet zelden voorzieningen als zwembaden, sportvelden, supermarkten, restaurants en cafés aanwezig. Als je eenmaal op een camping bent, dan kun je je daar gerust de hele dag vermaken. 
  • Kamperen is een relatief goedkope manier van vakantie vieren. Dit geldt zeker wanneer je een kampeerplaats huurt en hier met je eigen kampeermiddelen gebruik van maakt.