De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

kunstuitleen: wat is het precies?

In het verleden kochten wij altijd schilderijen en kunst in een andere vorm voor onze woning. Maar tegenwoordig hoeft dat niet meer en lenen we kunst. Hier zitten een aantal voordelen aan waar we jou graag meer over willen vertellen. Lees verder en ontdek waarom je het lenen van kunst eens zou moeten overwegen.

Een schilderij lenen

Zoals je wellicht al wel weet betaal ja al gauw een aantal honderd euro voor het kopen van een schilderij. Dat is natuurlijk zonde van het geld in de wetenschap dat je naar een aantal jaar toch wel weer op het schilderij bent uitgekeken. Een schilderij omruilen voor een andere doe je niet zo makkelijk wanneer je deze zelf in het beheer hebt. Een schilderij omruilen wordt makkelijker wanneer je een schilderij geleend hebt in plaats van een schilderij kopen. Dat is het grote voordeel aan een schilderij lenen: wanneer je het schilderij zat bent kun je deze altijd weer omruilen.

De kosten voor kunst lenen

Kunst lenen hoeft absoluut niet duur te zijn. Bij de meeste verhuurders van kunst betaal je een vast bedrag per maand. Verder zit je nergens aan vast en kun je de kunst omruilen wanneer jij dat wilt. In principe zou je iedere maand een ander schilderij aan de muur kunnen hangen. Naast een schilderij kun je ook kiezen voor andere vormen van kunst, zoals bijvoorbeeld een beeldje. De meeste verhuurders hebben een breed assortiment waar altijd wel iets tussen zit dat je leuk vindt. Meer weten over het lenen van kunst? Kijk dan eens op de website van kunst uitlenen.