De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Onderhouden van een hottub

Je hebt zojuist geïnvesteerd in een mooie hottub of misschien zit je eraan te denken om een hottub aan te schaffen maar weet je niet hoe je deze moet onderhouden. Hottub onderhoud kan veel vragen oproepen en dit levert misschien stress op, maar er is geen reden tot zorg! Er zijn een aantal manieren om goed voor je hottub te zorgen, waardoor je er optimaal van kunt genieten. Het maken en aanhouden van een schoonmaakroutine is belangrijk als je jouw hottub in perfecte conditie wil houden en het zorgt ervoor dat de taken zo min mogelijk oplopen.

Hottub beschermhoes

Een goede kwaliteit hottub cover beschermt je hottub niet alleen tegen bladeren, zand, stof of allerlei ander vuil, maar het helpt ook om het water in de hottub warm te houden. Om er zeker van te zijn dat de beschermhoes zo lang mogelijk mee gaat kun je iedere maand tot twee maanden een reiniger of conditioner gebruiken. Hierdoor blijft de hoes beschermd tegen zonnestralen en het voorkomt dat de hoes hard wordt en scheurtjes krijgt. Ook geeft het een mooie glans aan de hoes en gaat het kleurvermindering tegen.

Hottub schoonmaak routine

Hoewel het onderhoud en schoonmaak verschillend is per hot tub en afhangt van de schoonmaakmiddelen die je gebruikt, zijn er een aantal algemene tips. Zorg ervoor dat de beschermhoes strak vast zit en blijft zitten, zodat het water beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf. Controleer ook dagelijks de temperatuur om er zeker van te zijn dat deze niet ineens verandert, want dit zou kunnen betekenen dat er iets mis is met de hottub. Gebruik één keer per week middelen om het water vers en schoon te houden en controleer twee tot drie keer per maand de filters en maak deze indien nodig schoon. Afhankelijk van hoe veel je de hottub gebruikt, kun je elke drie tot vier maanden je hottub helemaal leeg laten lopen, van binnen schoonmaken en vullen met schoon water.