De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Tips voor een betere nachtrust

Er zijn steeds meer mensen in Nederland die kampen met slaapproblemen. Het is een vervelende ontwikkeling. De grootste reden voor deze slaapproblemen is onze huidige manier van leven. We voelen ons continu opgejaagd en daardoor kunnen we ‘s avonds in ons bed niet tot rust komen. Ons hoofd gaat maar door. Gelukkig zijn er nu een aantal tips waarmee je een betere nachtrust kunt krijgen. Wil je weten hoe je nachtrust weer terug kan komen? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Donker

De eerste tip voor een betere nachtrust is om het donker te maken in de slaapkamer. Wij mensen hebben een biologische klok. Deze klok wordt ingesteld op de hoeveelheid zonlicht. Als je zonlicht ziet, dan denkt je lichaam dat het nog geen tijd is om te slapen. Je kunt pas gaan slapen als het donker is. Het is daarom een goed idee om de slaapkamer donker te maken. Dat kun je eenvoudig doen door donkere gordijnen voor de ramen te hangen. 

Tip 2: Schermtijd

Een andere tip voor een betere nachtrust is om je schermtijd te verminderen. De meeste mensen kijken minimaal 5 uur op een dag naar een scherm. Als je een kantoorbaan hebt of veel met computers werkt, kan deze schermtijd nog hoger oplopen. Door het kijken nar een scherm blijf je wakker. Het is dus een goed idee om minimaal een half uur voor het slapen gaan niet meer naar een scherm te kijken en om je schermtijd overdag te minderen. 

Tip 3: Matras

De derde en laatste tip is om een fijn matras te hebben. Dit kun je bijvoorbeeld bij PSSlapen kopen. Een goed matras geeft je bij voorbaat al een fijnere nachtrust. Het is een goed idee om dus een goed matras uit te zoeken dat bij jouw lichaam past.