De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Tips voor een koel huis

Een koel huis is natuurlijk voor iedereen in de warme zomermaanden een must. Het is enorm fijn om na een lange en warme dag thuis te komen in een koel huis. Het lijkt voor veel mensen een enorme opgave om dit uiteindelijk te bereiken. Wil je weten hoe je jouw huis in de warme maanden koel kunt houden? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Airconditioning

Een van de beste manieren om het huis koel te houden is om een airco Hoeksche Waard in de woning te laten plaatsen. Een airco Numansdorp zal het huis namelijk enorm snel en eenvoudig koelen. Hierdoor heb je geen last meer  van de warme en benauwde zomers. Je stelt de airco in op de gewenste temperatuur en je hebt het huis binnen no-time op die temperatuur. Naast het koelen van de woning kunnen de nieuwste airco’s ook een woning verwarmen. Een win-win situatie!

Tip 2: Zonneschermen

Een andere manier om je woning koel te houden is om de zonneschermen omlaag te houden. Hierdoor zal de zon niet rechtstreeks in de woning schijnen. Het is een van de meest effectieve manieren om de heftigste zon buiten te houden en je woning aanzienlijk te koelen. Een nadeel is echter wel dat de woning nooit volledig koel wordt.

Tip 3: ‘s avonds de ramen/deuren open

We blijven met ons allen in Nederland wonen. Hoe warm het overdag ook is, het koelt ‘s avonds altijd een stuk af. Hierdoor is het dus een goed idee om op deze tijden het huis de ruimte te geven om af te koelen. Zet alle ramen en deuren open en laat het eens goed doorwaaien. Hierdoor zal de ergste warmte snel uit het huis verdwijnen.