De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Tips voor raamdecoratie

Het kiezen van raamdecoratie kan een lastige klus zijn. Er is namelijk zoveel keus. Je kunt kiezen tussen gordijnen, lamellen of jaloezieën bijvoorbeeld. Hoe kies je nou de juiste decoratie? Lees verder voor meer tips.

Soort decoratie

Voordat je gaat winkelen voor raamdecoratie, houd je niet vast aan één optie die je in je hoofd hebt omdat je bijvoorbeeld al je hele leven lang gordijnen hebt gehad. Sta open voor meerdere beschikbare opties die in de winkel of online zijn. Je hebt namelijk verschillende soorten raamdecoratie en dat kan je weleens verrassen!

Interieur

Als je niet veel inspiratie hebt, kun jenog altijd inspiratie opdoen uit je eigen interieur. Kijk goed naar de kleuren die je hebt in de ruimte. Zijn het lichte kleuren die je hebt of heb je juist donkere kleuren? Het moet natuurlijk niet gaan vloeken met elkaar, dus let er goed op.

Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen op sociale media, zoals bijvoorbeeld op Pinterest. Hier heb je voldoende afbeeldingen van onder andere huizen en interieur. Vervolgens kun je dit ook zelf gebruiken.

Jaloezie of gordijn?

Deze twee opties zijn misschien wel twee van de meest gekozen opties als het neerkomt op raamdecoratie. Vergeleken met gordijnen, hoef je houten jaloezieen bijvoorbeeld niet te wassen omdat deze nauwelijks vies worden. Het enige wat je hoeft te doen is afstoffen. Lekker makkelijk als je niet al teveel tijd hebt, maar ook lekker praktisch.

Daarnaast is het ook zo dat een jaloezie goed past in een strak en modern interieur. Dus mocht je iets nieuws willen proberen, dan is 123jaloezie zeker een goede optie.

Installatie

Heb je uiteindelijk een goede en geschikte raamdecoratie kunnen vinden? Dan is het tijd voor de installatie. Het wordt zeker afgeraden om het niet zelf te proberen, vooral niet als je onhandig bent. Een expert op dit gebied kan het netjes voor je monteren, maar ook nog eens afwerken.