De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe plant?

Wanneer je op zoek bent naar een leuke nieuwe plant voor binnen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Sommige punten zijn erg voor de hand liggend, terwijl je aan andere dingen vaak niet zo snel denkt. Als je een plant koopt is het natuurlijk wel de bedoeling dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Anders is het zonde van je geld en ook van de plant. Wanneer je in een tuincentrum staat kan het misschien wat overweldigend zijn. Er is zoveel waar je uit kunt kiezen en de kans is groot dat je zelf niet heel veel verstand hebt van planten. Het is dan ook niet gek om hulp te vragen aan een expert op dit gebied.

Het licht dat een plant nodig heeft

Een van de punten waarop binnenplanten erg verschillen van andere planten is de hoeveelheid licht die een plant nodig heeft. Wanneer je binnen een plant wil gaan plaatsen komt de plant niet in aanraking met direct licht. Er zijn een hoop planten die niet kunnen leven zonder, omdat ze leven van de uv-straling die afkomt van dit licht. Wanneer een plant binnen staat zal er een hoop van deze straling verloren gaan door de ramen. Verder is het zo dat planten vaak een stuk minder lichturen krijgen wanneer ze binnen staan. Het is dus ook belangrijk dat je goed nadenkt over de plek van de plant. Het is het beste om deze bij een raam te zetten waar de plant zo veel mogelijk licht krijgt. Wanneer je niet een plek als dit tot je beschikking hebt, is het extra belangrijk dat je gaat kijken naar de hoeveelheid uren licht een plant nou eigenlijk nodig heeft.

De juiste hoeveelheid water

De meeste planten die in Nederland buiten leven hebben een grote hoeveelheid water nodig. Dit is natuurlijk geen probleem, omdat het in Nederland door heel het jaar eigenlijk best veel regent. Wanneer een plant binnen staat is dit echter niet het geval. Het enige water dat de plant zal krijgen is het water dat jij aan de plant geeft. Als jij geen zin hebt om je planten dagelijks water te geven is het handig om hier rekening mee te houden bij de aankoop van een plant. Je kunt in dit geval beter voor een drakenbloedboom gaan dan een papyrus. Ook is het goed om de eerste weken goed te kijken naar hoe de plant reageert op de nieuwe omgeving.