De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

waarom fundering belangrijk is bij een overkapping

overkapping fundering

Mensen vinden het heerlijk om te genieten op het terras in hun tuin. Het is de perfecte plek om te genieten van een glaasje en een hapje. Dit kan ook heel goed in het gezelschap van familie bijvoorbeeld, of vrienden of kennissen. Zeker als het weer goed is en het zonnetje schijnt, is het de perfecte locatie. Een ander voordeel van een eigen terras in de tuin is de privacy die het biedt. Maar al te vaak gebeurt het dat het regent, waait of sneeuwt. Dan is het niet meer zo aantrekkelijk om buiten op je terras te gaan zitten. Mede hierom besluiten steeds meer mensen om over te gaan tot de aanschaf van een overkapping. De overkapping zorgt ervoor dat je droog zit, ook als het regent. Voordat je kiest voor een overkapping, moet je rekening houden met een aantal zaken.

overkapping fundering

De fundering

Vaak denken mensen dat een overkapping fundering niet per se nodig zal zijn. Het is tenslotte maar een aanbouw en geen volwaardig huis. Dit mag dan wel zo zijn, maar dat neemt niet weg dat een fundering van essentieel belang is voor de aan de leg van een goede terras overkapping. Wanneer je geen gebruik maakt van een overkapping fundering, heb je bijna de garantie dat na verloop van tijd het hele bouwwerk gaat verzakken op verschillende plekken. Dit gaat heel langzaam, maar zeker. De problemen die je dan krijgt zijn zaken zoals deuren en ramen die niet meer kunnen sluiten door het verzakken. In sommige gevallen kan zo erg zijn dat de hele constructie moet worden verwijderd en moet worden herplaatst. Bespaar jezelf deze ellende en zorg voor een goede fundering voor je overkapping.

Zorg ook voor de zijkanten

Veel mensen vergeten wel eens dat een overkapping slechts een overkapping is. Ze vergeten daarbij de zijkanten. Deze zijn open en dus gevoelig voor regen en wind als je daar niet op anticipeerd. Om dit op te lossen kun je gebruikmaken van een optionele zijwand of spie. Deze zaken zorgen ervoor dat de zijkanten van je terras overkapping mooi dicht zijn en waardoor je dus zonder enige vorm van wind of regen prettig op je terras kan zitten.