De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Wat zijn de beste houtsoorten voor tuinmeubelen?

Alle onderstaande houtsoorten hebben een uitstekende levensduur, duurzaamheid en schoonheid en het is onwaarschijnlijk dat ze kromtrekken, zoals plaatmateriaal dat normaliter voor binnenshuis wordt gebruikt – alles wat u nodig heeft voor gebruik buitenshuis. Dit is geen uitputtende lijst, maar je zult niet misslaan met een van deze houtsoorten!

Teak

Iedereen kent teak, misschien wel het ideale hout voor buitenmeubels. Duurzaam, waterdicht en bestand tegen zonlicht, maar ook heel gemakkelijk voor het oog – teak is zo perfect als het maar kan. Teak trekt geen vuil aan en is bestand tegen insecten, waardoor het in de meest ongunstige weersomstandigheden buiten kan blijven. Het feit dat teak een traditioneel hout is dat wordt gebruikt voor de scheepsbouw, zou je alles moeten vertellen wat je wilt weten. Veel mensen zijn afgehaakt van teak vanwege de hoge prijs, wat heel begrijpelijk is. Je hebt tenslotte om het beste gevraagd! Weeg deze initiële kosten af ​​met de besparingen die je op de langere termijn zult maken door gebrek aan onderhoudskosten en de vele, vele jaren die je zal hebben met je meubelen.

Eik

Er is een reden waarom eiken een eeuwigdurende populaire keuze is voor houtbewerkers, met name degenen die betrokken zijn bij buitenprojecten. Het is een sterke, duurzame en stevige keuze, evenals een prachtige soort. Het is duidelijk waarom Eik de tand des tijds heeft doorstaan; die klassieke goud-middenbruine kleur raakt nooit uit de mode. Een uitstekende keuze voor hardhout, eiken tuinmeubelen hebben af ​​en toe een beschermende behandeling nodig, evenals een afdekking wanneer ze niet worden gebruikt (idealiter).

Cedar

Ondanks dat het geen hardhout is, bieden soorten zoals ceder een fantastische natuurlijke weerstand tegen de elementen, waardoor ze sterke kanshebbers zijn voor buitenmeubels projecten. Ceder heeft een natuurlijke beschermende olie die dient als een verdediging tegen rot, insecten, bederf en vocht.

Bron: https://www.houtdirect.nl/