De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Maak je tuin nog mooier dan hij al is!

Soms is het niets beter dan de plek waar je woont laten voelen alsof je net verhuisd bent. Het kan ontzettend fijn zijn om je creativiteit kwijt te kunnen in de plek waar je woont en vervolgens heel blij te zijn met je huiselijke omgeving. De plek waar je thuis komt en alle tijd doorbrengt is helemaal van jou, nog meer wanner het interieur zo past bij je persoonlijkheid. Hetzelfde geldt voor de tuin, buiten kunnen zitten tussen de bloemen en planten is de ultieme manier om tot rust te komen!

Een vijver

Het is iets dat je vaak ziet bij andere in te tuin maar niet snel in je eigen tuin zal plaatsen. Het kan snel ver weg voelen maar het is een stuk makkelijker dan je zou denken. Bovendien heeft een vijver niet heel veel onderhoud nodig. Wanneer je de juiste planten in een vijver plaatst, kan de vijver zichzelf ook goed onderhouden. Wanneer je een dieren liefhebber bent, is het natuurlijk wel leuk om er een paar vissen in te laten zwemmen, dan is de vijver op zichzelf meer een belevenis dan een uiterlijk kenmerk van de tuin.

Overkappingen

Wil je iets nieuws in de tuin en heb je ruimte over? Een overkapping verandert de hele samenhang van de tuin. Een zithoek is leuk maar wanneer de zon er fel op staat, ga je niet snel zitten eten. Een schaduwrijk hoekje is knusser en zoek je sneller op om te dineren. En wat is nou leuker dan lekker dineren in de tuin aan het eind van de middag? Met vurenhout planken kun je de perfecte overkapping maken. Nog leuker is om deze te combineren met het gewas in de tuin. Over een overkapping kun je een druivenstruik laten groeien, die binnen een zomer over de houten planken heen valt. Binnen de kortste tijd heb je een mooi groen perceel.

Bloemenzee

Bij een tuin denk je waarschijnlijk aan groen maar soms is het verzorgen van een groene tuin makkelijker gezegd dan gedaan. Zonder kennis over groen is het moeilijk om een mooie tuin te onderhouden. Maar met een beetje inzicht kom je al heel ver! Er zijn veel bloemen en planten die goed bloeien in elke tuin, of de tuin nu de hele dag in de zon staat of de hele dag in de schaduw. Het kost dus wat tijd, maar dan heb je ook een prachtige tuin waarin je je vakantie meer dan goed kan vieren.