De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Welke tegels zijn geschikt voor in de keuken?

Tegels die de drukte van een keuken aankunnen

De keuken is bij menigeen het centrum van het huis. Het is meestal de ruimte waar de achterdeur zich bevindt en als in- en uitgang fungeert. Er wordt vaak even gekletst over de dagelijkse dingen. En er wordt gekookt en afgewassen. Kortom: het is in de keuken een drukte van belang. Daar mag met de inrichting en aankleding van de keuken best rekening mee gehouden worden. Zo moet de vloer heel goed zijn mannetje staan! De vraag is dus: welke tegels zijn geschikt voor in de keuken? U leest het hieronder.

Tegels voor in de keuken

Bij het nadenken over een keukenontwerp is het zeker de moeite waard om goed na te denken over de keukenvloer. Welke eisen stelt u derhalve aan de keukenvloer? Kiest u bij voorkeur voor hout, fineer, tapijt of keramische tegels? Een tegelhandel als Tegel Amsterdam weet uit ervaring dat een keukenvloer met tegels meestal een goede keuze is, waar eigenlijk niemand spijt van krijgt.

Keramische tegels

Een keukenvloer moet goed tegen een stootje kunnen als het gaat om mogelijke beschadigingen en vlekken. Komt er bijvoorbeeld rode pastasaus tijdens het koken op de vloer terecht? Dan wilt u die vlekken graag snel en makkelijk kunnen verwijderen. Met een keukenvloer met keramische tegels is dat helemaal geen probleem.

Vloerverwarming met tegels

Wilt u graag comfortabel genieten van vloerverwarming in de keuken? Dan zijn tegels daar zeer geschikt voor. Ze geleiden warmte heel goed en bieden uitstekend verwarmingscomfort. Ook zijn ze warmtebestendig, waardoor ze niet snel zullen beschadigen door te veel warmte. Uiteraard is het wel raadzaam om goed te letten op welke tegels u op de vloerverwarming in de keuken kunt leggen. Welke tegels komen in aanmerking voor de keuken? We noemen er een aantal.

Marmerlook tegels

Marmerlook vloertegels zijn zeer geschikt voor op de keukenvloer. Ze zijn elegant en stijlvol. Hoogglans marmerlook tegels reflecteren licht, waardoor de keuken wat groter oogt. Ook zijn er de wat mattere marmerlook tegels. In alle geval geldt dat ze makkelijk schoon te houden zijn en vegen of vuil zich niet snel laten zien.

Houtlook tegels

Toch een voorkeur voor hout? Dan zijn houtlook tegels ideaal. Ze ogen als een echte houten vloer, maar zijn veel duurzamer en minder kwetsbaar dan hout.

Stoer doen met betonlook tegels

Betonlook tegels ogen wellicht stoer, maar zijn eigenlijk ook gewoon mooie egale tegels die eenvoudig schoon te houden zijn. Betonlook tegels zijn er vele tinten.

Meer blogs over vloeren lezen?

Klik op deze linkvoor meer blogs over vloeren.