De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Welke vragen moet je jezelf stellen bij het kopen van een nieuwe vloer?

Houten vloer

Een nieuwe vloer kiezen kan een fikse opgave zijn. Dat komt mede doordat er ongelooflijk veel handelaren zijn die veel verschillende soorten vloeren aanbieden. De meeste vloerbedrijven, waaronder Vloerloods, hebben vaak pvc vloeren, laminaat vloeren en houten vloeren in hun assortiment. Daardoor kan het soms lastig zijn om een gedegen keuze te maken. Je kan jezelf een paar vragen stellen om vast te stellen welk type vloer jij moet kiezen. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan deze blog!

In welke ruimte wil ik de vloer leggen?

Het is belangrijk dat je rekening houdt met waar je de vloer neer gaat leggen. Iedere ruimte heeft andere eigenschappen. Zo kan het in de badkamer bijvoorbeeld heel vochtig worden. Vloertypes als tegels passen hier uitermate goed bij, maar laminaat en houten vloeren minder goed. In de slaapkamer wordt vaak tapijt of pvc neergelegd, omdat dat comfortabel is om op te lopen. 

Neem ik wel of geen vloerverwarming?

Als je graag vloerverwarming wilt hebben, dan moet je je vloertype daarop instellen. Sommige vloeren kunnen namelijk niet tegen vloerverwarming, zoals de meeste houten vloeren. Het is belangrijk dat de vloer de warmte goed doorlaat. Daarom wordt vaak gewerkt met stenen vloeren of met pvc. 

Wat is het budget?

Je kiest over het algemeen een vloer uit afhankelijk van je budget. Binnen ieder vloertype heb je vaak goedkope en dure opties. In de meeste gevallen zegt de prijs iets over de kwaliteit van de vloer. Over het algemeen geldt dat hoe duurder de vloer is, hoe hoger de kwaliteit van de vloer is.