De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Parket of lamelparket?

geluiddempend lamelparket

Parket of lamelparket?

Lamelparket ziet er op het oog net zo uit als parket, maar er is één belangrijk verschil: lamelparket is niet van massief hout gemaakt, maar bestaat uit een multiplex onderlaag met een massief houten toplaag. Dat lamelparket niet uit massief hout bestaat maakt het een stuk goedkoper. Het enige nadeel is eigenlijk dat u lamelparket maar een aantal keren kunt laten opschuren en een parketvloer veel vaker. Is lamelparket dan minder? Dat is niet eenvoudig te zeggen, want lamelparket heet ook een aantal voordelen ten opzichte van parket. Wij hebben de voornaamste voor u op een rijtje gezet.

1. Betere isolatie

Hoe minder massief een materiaal is, hoe minder goed het warmte en kou geleidt. Omdat de multiplex onderkant van lamelparket minder massief is, wordt de optrekkende kou van de vloer minder goed doorgegeven. Hierdoor is het in de koudere maanden een stuk prettiger aan uw voeten en hoeft u minder te stoken om het warm te krijgen.

2. Geluiddempend

Doordat de multiplex in stroken wordt aangebracht, ontstaan er her en der luchtkamers. Dit zorgt voor een geluiddempend effect bij lamelparket. En dat is toch altijd prettig, want zo’n galm in huis klinkt altijd zo ongezellig. En ook de buren kunnen het ongetwijfeld waarderen.

3. Minder kiervorming

Hout werkt. Dat is nu eenmaal een eigenschap van een levend product. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd kieren ontstaan in uw mooie vloer. Met lamelparket heeft u daar dankzij de multiplex onderkant veel minder last van. Deze is namelijk kruislings verlijmd, waardoor lamelparket in alle richting even hard werkt. Het gevolg is dat er bijna geen kiervorming optreedt. Uw vloer blijft dus mooier.

Wat heeft uw voorkeur?

Lamelparket heeft dus een aantal pluspunten ten opzichte van parket, maarja parket kunt u vaker opschuren en gaat daardoor veel langer mee. Dan kunnen we u toch gerust stellen, want bij normaal gebruik, hoeft een houten vloer slechts één keer in de 8-15 jaar te worden opgeschuurd. Ook lamelparket kan dus een levenlang meegaan. De kinderen zoeken later zelf hun eigen droomvloer wel uit. Een vloerspecialist kan u er alles over vertellen. Heeft u vragen of opmerkingen aan de hand van dit artikel? U bereikt ons via het contactformulier.