De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

5 tips voor het kiezen van je vinyl vloer

Je ziet op dit moment ontzettend veel vinyl vloeren, wat komt doordat ze een zeer praktische en duurzame optie zijn. Doordat ze niet van hout, maar van kunststof zijn gemaakt, zijn ze gemakkelijk schoon te maken en tevens geschikt voor vochtige ruimtes. Bovendien zijn ze bij Ambiant vloeren verkrijgbaar in ontelbaar veel varianten, wat het nog lastig maakt een keuze te maken. Weet jij niet goed welk type vloer past bij jouw interieur? Lees dan de volgende 5 tips door en bepaal daarna welke vinyl vloer van Ambiant.nl het wordt.

Een lichte vloer oogt ruimtelijker

Is de ruimte die je wilt inrichten niet heel erg groot of is het plafond aan de lage kant? Dan is het aan te raden om voor een vloer in een vrij lichte kleur te gaan. Dit maakt de ruimte namelijk optisch wat groter. Een donkere vloer heeft juist het tegenovergestelde effect, vandaar dat dat wordt aangeraden voor grote ruimtes of ruimtes met een heel hoog plafond.

Betonlook vinyl voor een industrieel interieur

Ben jij fan van de industriële woonstijl die al jaren zo trendy is? Logisch, want deze stijl mixt minimalisme met stoere, robuuste accenten, wat een erg stijlvol resultaat oplevert. Is dat helemaal jouw ding? Ga dan voor een vinyl vloer met betonlook. Daarmee creëer je namelijk in één klap de perfecte basis voor een industrieel interieur. Betonlook tegels zijn verkrijgbaar in diverse formaten, maar vrijwel altijd vierkant. Zo lijkt het net of je echte tegels hebt liggen.

Een visgraatvloer voor een klassieke uitstraling

Is een warm, klassiek interieur met gekleurde accenten meer jouw ding? Dan kun je beter voor een vloer met houtprint gaan en in het bijzonder voor een visgraatmotief. Dit motief oogt erg klassiek, maar is ook gemakkelijk te combineren met moderne interieurs. Het ziet er heel warm uit en over het algemeen hebben ruimtes waarin een visgraatvloer ligt niet veel nodig qua sfeer.

Ga voor bijpassende plinten

Een vinyl vloer heeft niet per se plinten nodig, maar het kan de ruimte wel helemaal afmaken als je ze wel plaatst. Ga bijvoorbeeld voor plinten in dezelfde kleurtint als de vloer, of voor witte plinten van maar liefst 10 cm hoog. Dit geeft een statig effect aan de ruimte en is vooral mooi bij ruimtes met een hoog plafond.

Trek de vinyl vloer door in alle ruimtes

Het fijne aan vinyl is dat het tegen water kan, waardoor je het ook in de keuken, badkamer en op het toilet kunt leggen. Maak daar dan ook zeker gebruik van door de vloer over de hele verdieping door te trekken. Dit ziet er super strak uit en zorgt ervoor dat alle ruimtes mooi in elkaar overlopen. Je creëert zo uniformiteit en je huis lijkt er zelfs groter door. Handig!