De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Waarom een parketvloer perfect is voor jouw woning

Ondanks dat er een hoop goedkope alternatieven zijn voor een parketvloer, zijn er nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan een echte houten vloer. En geef ze eens ongelijk, want er gaat op veel vlakken niets boven parket. Ondanks de vaak super realistische prints op laminaat of een PVC vloer, halen ze het toch niet bij de uitstraling van echt hout. Daar hangt dan wel een prijskaartje aan, maar dan heb je wel iets heel bijzonders. Wil je je nieuwe parketvloer het liefst online bestellen? De parketvloeren collectie van FloorLife is heel groot, dus daar vind je vast een geschikte variant. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van echte houten vloeren? Dat lees je hieronder.

Een parketvloer kan in combinatie met vloerverwarming

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan parket prima in combinatie met vloerverwarming. Er hangen wel wat voorwaarden aan de lengte en breedte van de planken en het soort vloerverwarming dat je wilt, maar het is wel mogelijk. Los van het feit dat hout van zichzelf al lekker warm aan de voeten voelt, kun je dit effect dus versterken door het in combinatie met vloerverwarming te laten leggen. Hoe luxe wil je het hebben?!

Parket is absoluut tijdloos

Een houten vloer is van alle soorten en stijlen vloeren het meest tijdloos te noemen. Houten vloeren werden decennia geleden al gelegd, en zullen ook over honderden jaren nog steeds populair zijn. Het is dan ook een materiaal waar vrij gemakkelijk aan te komen is, hoewel het wel wat bewerkelijk is. Qua uitstraling weet je in ieder geval zeker dat jouw nieuwe parketvloer bij normaal gebruik een leven lang meegaat.

Een houten vloer is sfeervol en uniek

Het grootste voordeel aan een houten vloer is misschien wel dat deze ontzettend sfeervol is. Interieurs met houten vloeren hebben vaak maar weinig nodig om gezellig te ogen, want de vloer zelf voegt al veel warmte toe. Bovendien is de vloer door het natuurlijke karakter erg uniek. Elke plank ziet er namelijk anders uit, terwijl je bij laminaat en PVC vaak repeterende patronen terug ziet komen. Mede om deze reden kiezen mensen die er het budget voor hebben vaak voor een parketvloer.

Gemakkelijk te onderhouden

Als laatste is een parketvloer tegen alle verwachtingen in vrij gemakkelijk te onderhouden. Natuurlijk moet deze af en toe geschuurd en opnieuw geolied worden, maar daarna kan de vloer er weer jarenlang tegenaan. Dit hoeft dus zeker niet elk jaar te gebeuren.Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal om en wil je graag een parketvloer in jouw (nieuwe) woning? Bekijk dan de uitgebreide collectie op https://floorlife.nl/ en bestel de variant die het beste past bij jouw interieurstijl.