De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Wildroosters aanschaffen ter bescherming van het vee.

Wanneer u vee bezit, is de kans dat u een tijdrovend moment heeft ervaren om de dieren terug te krijgen op uw grond. Of u bent misschien de dieren constant in de gaten aan het houden om ongelukken te voorkomen en willekeurige begrazing tegen te gaan. Dit soort ongemakken lost u gemakkelijk op door het plaatsen van wildroosters.

Met een wildrooster aanschaffen ‒ ook wel vee-bewaking genoemd ‒ heeft men het eigenlijk over een constructie die geplaatst wordt over een verdieping in de grond. Dit om te voorkomen dat het vee een afgesloten stuk land of de openbare weg betreedt. Dit soort roosters worden eigenlijk geplaatst om doorgaans een scheiding te houden tussen particuliere en openbare gronden.

Meestal toegepast op plekken waar een hek niet geschikt is.

De toepassing van een vee-rooster is zeer doordacht en slim. Door de gelijkmatig verdeelde afstand van de spijlen die zo dicht op elkaar zitten is het voor een auto of wandelend persoon geen probleem om eroverheen te lopen. Maar ze zitten net iets te ver uit elkaar voor bijvoorbeeld een koe, zodat het vee netjes op uw grond blijft.

Dit soort constructies worden vaak ingezet waar vee kan grazen in open weilanden met open grenzen. Ze zijn voor het voorkomen van het overschrijden van eigendomsgrenzen en om het vee te houden uit gevaarlijke gebieden. Een wildrooster aanschaffen is een geweldig alternatief voor hekken, wat toch alleen maar beheer en onderhoudt opeist.

Het is een goede investering voor simpele oplossing.

Uw vee is uw investering, dus het is in uw beste belang ze op alle mogelijke manieren te beschermen. Runderen, paarden en ander vee hebben een instinctieve angst om te vallen en zichzelf te verwonden, door een rooster te plaatsen op hun pad zal hen dit weerhouden om verder te gaan.

Wanneer u in een hoogwaardig vee-rooster investeert, bezit u een unit die minimaal onderhoud vereist en decennialang zijn doel kan vervullen. Bij het aanschaffen houdt dan altijd rekening met het soort verkeer het rooster te maken krijgt, zodat de constructie geschikt is die puntbelasting waar het mee te maken krijgt.