De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Waarom sculpturen zo mooi zijn

Kunst is meer en meer toegankelijk geworden de afgelopen jaren. U koopt uw kunst tegenwoordig online bijvoorbeeld, net zo gemakkelijk als dat u schoenen en kleding koopt. Kunst en zeker sculpturen worden bovendien steeds vaker weggeven. Gewoon, omdat u om iemand geeft maar ook ter ere van een verjaardag, een jubileum, bruiloft of een afscheid.

Uniek

Een sculptuur is uniek. Zeker in bronzen uitvoering of als u voor een sculptuur van keramiek kiest, geeft u echt iets bijzonders weg. Met een motivatiekaart van de kunstenaar waarin uitleg over de symboliek gegeven wordt kunt u bovendien iets passends en treffends kopen. Een motivatiekaart geeft het sculptuur extra waarde en dergelijke kaarten dienen als een soort van bewijs van levering van de kunstenaar.

Sculpturen hebben een blijvende waarde

Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken waarom je aan sculpturen zou kunnen denken. Dit kunt u doen ter ere van een geboorte bijvoorbeeld, dat kunt u doen voor een goed doel, voor een huwelijk of als iemand geslaagd is voor school. Iemand viert een jubileum of neemt afscheid na jarenlange trouwe dienst? Het zijn allemaal momenten dat sculpturen als het perfecte cadeau kunnen fungeren. U geeft iets weg met blijvende waarde. Iets dat altijd een mooie of zelfs de mooiste plek in de woning krijgt en die de ontvanger nog weer eens terug laat denken aan vroeger tijden. Want sculpturen bieden vaak herinneringen. Vaak de mooiste, soms ook minder mooie. Ze horen beide bij het leven.

Een eigen gezicht

Een sculptuur koopt u bij de kunstenaar die er vaak wel een aantal voor u heeft liggen. De kans bestaat dan echter dat deze sculpturen ook bij andere mensen de woonkamer verfraaien. Nog beter is het dus om een sculptuur te laten maken. Iets unieks. Waarvan dus geen tweede is. Natuurlijk is het laten maken van een sculptuur in opdracht iets duurder, u geeft dan wel iets met een eigen gezicht en iets unieks weg.

Zakelijk

Ook in de zakenwereld worden vaker en vaker sculpturen weggegeven. Slim, wat ook zo laat u een onvergetelijke indruk achter. Krijgt een sculptuur een plek in het kantoor van de ontvanger, dan zal die bij het zien steeds even aan uw bedrijf denken. Ook dus als er een lucratieve klus te vergeven is. Geheid dat u dan een telefoontje kunt verwachten.

In brons gegoten

Sculpturen in brons zijn razend populair en dat is niet voor niets. Brons heeft een warme en gezellige uitstraling. Dat doet het zowel binnen als buiten overigens. Een bronzen sculptuur maken vergt wel iets extra’s van de kunstenaar, waarbij er onder meer gebruik gemaakt wordt van gips en soms ook gravel. De mal moet in de oven (temperatuur: rond de 1200 graden) en wordt uiteindelijk pas in brons gegoten. Dan wacht nog de nabewerking en wordt de sculptuur in de gewenste vorm geborsteld, geslepen en gelast. Bronzen abstracte sculpturen zijn dan ook iets duurder dan die van andere materialen. Maar ook nu geldt: u geeft dan wel iets heel bijzonders weg. U kunt kiezen voor een sokkel met daarop een plaatje met een tekst. Of met uw naam. Zo personaliseert u uw sculptuur als u die weg gaat geven. Met een sculptuur kunt u dus echt alle kanten op.

Op www.artihove.nl vindt u alles over kunst!