De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Wooninspiratie voor elke interieurstijl

Wil je je interieurstijl opfrissen, doe dan eerst wooninspiratie op zodat je op de hoogte bent van de allerlaatste trends voor binnenshuis. Op deze manier kan je het interieur van je woning naar wens aanpassen, aangezien stijl vaak persoonsgebonden is. Wil je meer te weten komen over de verschillende soorten inspiraties voor elke interieurstijl? Dan moet je de tekst hieronder doornemen.

Duurzaam gaan wonen

Nederland heeft duurzaamheid en energiezuinigheid hoog in het vaandel staan met wooninspiratie. Dat duidelijk te merken is aan de interieurstijl van verschillende Nederlandse huishoudens. De interieurstijl in een duurzaam huishouden bestaat grotendeels uit gerecycled materiaal, maar er zijn ook verschillende woonmerken waarbij je duurzame accessoires kunt vinden om je interieur compleet te maken.

Industriële stijl in je woning

Je kunt ook voor een industriële interieurstijl gaan, waarbij het interieur vaak bestaat uit materialen van donkere kleuren die een stoere uitstraling met zich meebrengen. Voor je wooninspiratie is het hierbij ook slim om combinaties te vormen van meerdere robuuste materialen. Waaronder metaal, grof hout, staal en leer. Denk aan het plaatsen van een zwarte bank of donkerkleurige vintage elementen.

Landelijke wooninspiratie

Kies je voor een landelijke interieurstijl, dan kan je uitgaan van meerdere spullen met een lichte kleur. Je kunt hierbij denken aan het combineren van kleuren zoals grijs, wit, crème, zalm of taupe. Steeds meer mensen beginnen ook houten materialen van een lichte kleur te combineren met unieke accessoires voor een landelijke sfeer.

De Bohemian stijl voor inspiratie

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de Bohemian woontrend voor de wooninspiratie, waarbij je vooral combinaties terugziet van de kleuren lichtgroen en donkergroen met warm bruine tinten. Bij een Bohemien interieur stijl tref je vaak ook mooie groene planten en bloemen en wordt het interieur afgemaakt met natuurlijke materialen waaronder bamboe, hout of textiel met felgekleurde prints. Hierdoor krijgt je woning een cozy en warme sfeer.

Japandi woonstijl in Nederland

Bij de Japandi woonstijl vind je elementen terug van de Japanse en de Scandinavische cultuur waarbij sprake is van meerdere contrasten die bestaan uit neutrale kleuren met een platte grond. Kies je voor de Japandi interieurstijl, dan kun je uitgaan van accessoires met organische vormen en materialen van zachte stoffen met unieke patronen. Neem deze zaken als de basis voor je wooninspiratie

Wereldse wooninspiratie

Tover je interieurstijl om in een oneindige vakantiebestemming door te kiezen voor een wereldse woonstijl. Een wereldse woonstijl is vaak voorzien van spullen met lichtere en donkere aardetinten, meestal gecombineerd met materiaalsoorten waaronder ruig beton, bamboe, jute, hout of satijn. Kies voor een gekleurde bank, het plaatsen van souvenirs of kunstwerken uit alle hoeken van de wereld of een uniek groot tapijt met bonte kleuren om het werelds effect helemaal af te maken.

Schakel deskundig hulp in

Vind je het moeilijk om de geschikte spullen te vinden voor je specifieke interieurstijl, dan kan je altijd contact opnemen met een ervaren specialist. Deze kan je ook helpen met wooninspiratie op te doen. Een woonspecialist kan je namelijk adviseren over de ideale keuze door rekening te houden met zaken zoals je situatie, je stijl en je budget. Een echte deskundige van De Ruijtermeubel gaat namelijk op professionele en efficiënte wijze te werk aan de hand van jarenlange ervaring en kennis met verschillende woonstijlen.