De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Hexagon tegels: een bijenkorf patroon in je woonruimte

Zeshoekige tegels staan prachtig in iedere woonruimte. Door het bijzondere ontwerp zijn hexagon tegels een aanwinst voor je interieur. Ze geven de ruimte meer dynamiek dan een effen vloer of muur. Zeshoekige tegels worden met name veel gebruikt in badkamers of in de keuken. Ben je benieuwd wat je allemaal met deze bijzondere tegels kunt doen? In dit artikel krijg je vijf tips.

Hexagon tegels op de vloer en de wand 

Ben je in een creatieve bui? Met het leggen van zeshoekige tegels kun je jouw fantasie de vrije loop geven. Zo kun je bijvoorbeeld je muur betegelen met hexagon tegels, maar ook de aangrenzende vloer. Zo creëer je een optische illusie in je woonkamer. Je kunt zelf bepalen hoe ver je de muur en de vloer betegelt. Denk erover na hoe de rest van je interieur eruit gaat zien. Wil je de vloer en de wand van de badkamer op deze manier betegelen? Zorg dan voor een goed ontwerp. Zo voorkom je dat je bad met de ene helft op de bijzondere tegels staat, en de andere helft op je normale vloer.

Hexagon tegels in de keuken 

Hexagon tegels worden ook veel in de keuken gebruikt. Tegels zijn ideaal om als spatwand te gebruiken. Als je tegels in je keuken gaat gebruiken, zorg er dan wel altijd voor dat je een geglazuurde tegel koopt. Geglazuurde tegels zijn een stuk makkelijker schoon te maken dan ongeglazuurde tegels, en dit heb je in een keuken zeker nodig. Je kunt zelf kiezen tot hoe ver je tegels wilt plaatsen op de muur. Als je de tegels tot ongeveer halverwege de muur laat gaan, geeft dit een speels effect aan je keuken. Denk er wel altijd goed over na of je nog planken gaat ophangen of kastruimte gaat maken.

XXL hegaxon tegels 

De meeste mensen kiezen voor een hexagon tegel van een klein formaat. Maar, wist je dat je ook grote hexagon tegels kunt kiezen? Zeshoekige XXL-tegels worden vaak gebruikt voor vloeren. XXL-tegels zijn geschikt voor iedere ruimte in je huis. XXL tegels staan prachtig in een ruime badkamer, keuken of slaapkamer. Loopt je keuken over in de woonkamer? Voor een mooi effect kun je tegels laten overlopen in een andere vloer zoals PVC, hout of andere keramische tegels. Dit vergt wat pas en meetwerk, maar geeft een speelse uitstraling aan je interieur. 

Hexagon mozaiek 

Doordat hexagon tegels allemaal dezelfde zeshoekige vorm hebben, kun je makkelijk verschillende soorten met elkaar combineren. Je kunt bijvoorbeeld witte tegels afwisselen met gekleurde tegels en een patroon creëren. Of maak een klassiek geblokt patroon door zwarte en witte tegels afwisselend van elkaar te leggen. Zorg er wel altijd voor dat je dezelfde soort tegels gebruikt. Dit houdt in dat de dikte van de tegel hetzelfde moet zijn, en beide tegels geglazuurd moeten zijn. 

Meer tips?

Wil je nog meer inspiratie? Je kunt ook altijd om advies vragen bij Tegels en Laminaat, een groothandel of online kijken. Ook Pinterest en Instagram zijn goede bronnen voor inspiratie in je zoektocht naar hexagon tegels.