De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Hout klover

Hout doorklieven

Een houtklovermachine is een apparaat of machine van onschatbare waarde dat wordt gebruikt voor het kloven van grote stukken hout of brandhout, meestal in een kettingzaag of op een houtkloverbank. Het kan ook een stronkenhandler, een hout klover of een stronkengraver worden genoemd. Ze worden vaak gebruikt voor het kappen van grote bomen en boomstammen die moeten worden afgevoerd. Stobbenfrezen verschillen van houtklover omdat ze zijn ontworpen om stammen door te zagen en te kloven en niet om ze te verwijderen. Kloofmachines worden voornamelijk gebruikt om brandhout, ceders, struiken en grote struiken te splijten. De aanschaf van een hout klover kan een kostbare beslissing zijn. De belangrijkste componenten om naar te kijken zijn prijs, merk, kwaliteit, prestaties en grootte.

De prijsklasse van hout klovers

De prijsklasse van houtklover is afhankelijk van de grootte, het motorvermogen, de snelheid, het aantal pk’s en de beschikbare accessoires. Kleinere motoren zijn meestal goedkoper in aanschaf en gebruik dan grotere, maar niet altijd. Industriële houtklovers met hoge prestaties of hoge prestaties zijn misschien duurder in aanschaf, maar ze zijn ontworpen voor hoogwaardige houtkloofklussen. Er zijn verschillende merken hout klovers verkrijgbaar, zoals Toro, Hitachi, Honda, Kawasaki, John Deere, Record en Husqvarna. Elk merk heeft een grote verscheidenheid aan modellen voor verschillende soorten klussen. Enkele voorbeelden van deze modellen zijn de Toro Diablo, Toro Coronet en de Hitachi Curved Slab Splitter.

Waaruit bestaat een hout klover?

Een hout klover bestaat uit een motor, een elektromotor, een snijwig en een hydraulische pomp. De wig is verbonden met de motor via een fitting die een flens wordt genoemd. De hydraulische pomp is de krachtbron voor de snijwig en de motor. Wanneer de hout klovers worden bediend, gebruiken ze een contragewicht om de machine te compenseren. Het contragewicht voorkomt dat de machine naar één kant kantelt tijdens het zagen. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen welke hout klover u moet kopen. Hoewel de prijs de belangrijkste factor kan zijn, moet ook rekening worden gehouden met veiligheid, gebruiksgemak en installatiegemak.