De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Woonverzekeringen op Overstappen

Je kunt van verzekeringsaanbieders meerdere woonverzekeringen op Overstappen.nl met elkaar vergelijken. Het vergelijken van verzekeringen wordt over het algemeen alleen gedaan wanneer een nieuwe verzekering moet worden afgesloten. Toch is ook verstandig om je verzekeringen eens in de twee of drie jaar na te kijken. Verzekeringen worden stilzwijgend verlengd en dan wordt de premie ook aangepast. Het kan zijn dat je verzekerd bent voor dingen die niet meer hoeven of dat je iets niet verzekerd hebt wat wel nodig is. Als je dan toch je verzekeringen nakijkt vergelijk deze dan eens met andere verzekerings aanbieders. Dit kun je gratis doen op overstappen.nl waar je een nieuwe woonverzekering kunt afsluiten, maar ook kunt oversluiten. Overstappen.nl kan dit gratis aanbieden omdat zij van elk afgesloten of overgesloten contract een vast bedrag ontvangen van de verzekeraar. Bij welke verzekeraar dit contract wordt afgesloten maakt niet uit, elke verzekeraar betaald hetzelfde bedrag.

Een woonverzekering is een combinatie van een opstal- en een inboedelverzekering

Als je een huis koopt dan vraagt de hypotheekverstrekker om een opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan je huis en alles wat daaraan vast zit. Denk hierbij aan de keuken, het bad en wastafels, het toilet maar ook regenpijpen en een dakgoot. De opstalverzekering zorgt ervoor dat de hypotheekverstrekker bij brand of andere grote calamiteiten zijn geld in elk geval terug krijgt. Dat geldt natuurlijk ook voor jezelf. Bij schade krijg je een vergoeding zodat je de schade kunt laten herstellen. Een inboedelverzekering sluit je af voor alle spullen die je in huis hebt. Denk hierbij aan meubels, beddengoed, vloerbedekking, gordijnen, maar ook pannen of serviesgoed. Ook elektronica is verzekerd, maar meestal niet voor het volledige bedrag. Dat geldt ook voor sieraden en geld dat je thuis hebt liggen. Op overstappen.nl kun je gratis verschillende woonverzekeringen met elkaar vergelijken.

Waar moet je op letten als je verzekeringen met elkaar vergelijkt

Voor je een woonverzekering of een aparte inboedelverzekering afsluit is het goed dat je verzekering aanbieders met elkaar vergelijkt. Voor elke verzekering betaal je premie. De premie die moet worden betaald vergelijkt bijna iedereen met elkaar. Maar er zijn nog meer punten waar je (altijd) op moet letten bij het afsluiten van elke verzekering:

–       Het eigen risicobedrag dat je betaalt bij schade

–       Het maximale bedrag dat je ontvangt bij schade

–       Wanneer er niet wordt uitbetaald bij schade

In de voorwaarden van elke polis vind je veel informatie hierover. Wanneer je vragen hebt kun je die altijd stellen aan het team van Overstappen.nl. Zo vind je de beste woonverzekering voor jouw huis en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.