De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

7 voordelen waarom je kunstgras in de tuin moet kopen

kunstgras in de tuin

Wie van plan is kunstgras in de tuin aan te schaffen, zal het zich zeker niet gaan beklagen. Kunstgras biedt immers heel wat voordelen. Steeds meer ondernemingen en particulieren leggen kunstgras aan. Een bewuste keuze. Ook al wordt het soms smalend door de buitenwacht en muggenzifters oneerbiedig als namaakgras omschreven. Een opmerking die vaak polariseert. Lees de 7 voordelen waarom kunstgras in de tuinkunstgras hip en trendy is.

kunstgras in de tuin

 #1. De mogelijkheden van kunstgras in de tuin

De leukste eigenschap van kunstgrasvelden zijn de verschillende types: grashoogte, hardheid of zachtheid, kleur en andere specifieke kenmerken. Je hebt de mogelijkheid om zelf het gras samen te stellen volgens je persoonlijke wensen en behoeften. Of je de voorkeur geeft aan een paars of blauw grastapijt, maakt als het ware nauwelijks iets uit.

 #2. Het verschil met natuurgras is miniem

Kunstgraszoden zijn op dit ogenblik van zo een uitstekende makelij dat je nauwelijks het verschil met het blote oog vaststelt tussen echt gras en kunstgras. Ook vanuit esthetische invalshoek merk je nauwelijks een verschil of je kunstgras in de tuin hebt liggen.

 #3. Minder poetsen en wasbeurten

Ravottende kinderen en spelende huisdieren worden niet meer vies en vuil door het gras. De groene strepen in de kleding of slijk bij je viervoeter komen niet meer voor bij kunstgras. Dit zorgt ervoor dat je minder moet wassen en poetsen in je woning.

 #4. Het betaalt zichzelf terug

Kunstgras mag dan bij aankoop wel iets duurder zijn, maar die investering betaalt zichzelf terug. Nepgras kan heel makkelijk tot 25 jaar meegaan. Wat duurzaamheid kan dit wel tellen.

 #5. Weinig schade

Een speeltoestel zoals een glijbaan of een klein zwembad veroorzaken geen schade aan het kunstgras omdat het heel robuust en sterk is.

 #6. Graspollen behoren tot het definitieve verleden

Wie vaak last heeft van graspollen en de daarmee gepaard gaande hooikoorts, zal een kunstgrasgazon als een ultieme gezondheidsoplossing beschouwen. Geen constant niezende neus of vervelende kortademigheid meer.

 #7. Het gras is veel groener dan bij de buren

Welke weersomstandigheden je ook moet trotseren, geel of bruin gras is definitief voorbij. Je gras is altijd gegarandeerd groener dan bij de buren met natuurgras.