De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Neem screens als zonwering en houd binnen je hoofd koel!

Buitenzonwering screens

Voor veel mensen is de zomer het favoriete seizoen. Logisch natuurlijk gezien onder meer de lange, lichte dagen en de aangename temperaturen buiten. Maar of we het nu willen of niet: de zomer heeft natuurlijk ook een paar nadelen. Een daarvan is dat het binnenshuis soms erg warm kan worden. Kán worden, welteverstaan, want dit hoeft niet per se. Met goede zonwering voorkom je al dat er veel warmte binnenkomt. Wat te denken van bijvoorbeeld buitenzonwering screens? Hieronder gaan we daar wat dieper op in.

Warmte

Wat merk je van screens?

Wanneer je tijdens warme zomerdagen de zonnestralen zomaar door de ramen naar binnen laat schijnen, dan ontkom je er simpelweg niet aan. Het zal dan binnen snel warmer worden. Na een paar zomerse dagen op rij is het dan absoluut niet aangenaam meer binnen. Zonneschermen zoals buitenzonwering-screens voorkomen dit voor een groot gedeelte. Bij een perfecte installatie van screens van goede kwaliteit kun je zelfs tot wel negentig procent van de warmte en het licht van de zonnestralen buiten houden! Een enorm goed resultaat dus, en dat terwijl het leefcomfort gewoon op peil blijft. Dat in tegenstelling tot sommige andere manieren om je huis koel te houden, waaronder een airco. 

Verschillende maten

Voordelen buitenzonwering screens

Screens zijn een van de best functionerende soorten zonwering die er zijn. Via handig geleidende profielen aan de zijkant kun je de screens omhoog en omlaag doen, direct langs je ramen. Het neemt dus haast geen ruimte in beslag. Daarnaast staat screens bekend om hun robuustheid. Harde windvlagen kunnen ze makkelijk tegen. Bovendien zijn goede screens bestand tegen schimmels en rotting. Tenslotte zijn screens populair omdat je er vanuit binnen wel doorheen kunt kijken, maar vanuit buiten niet.