De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Travertin onderhoud

Travertin onderhoud

Hoe een travertin vloer schoonmaken?

Heeft u in uw huis een mooie en luxe travertin vloer? Daar bent u ongetwijfeld heel zuinig op. Logisch, want travertin vloeren laten altijd een mooie natuurlijke diepte en kleur zien. Daarom ook de grote populariteit. Wat dat betreft gaat er niets boven een mooie travertin vloer. Maar wat als er vlekken in het travertin komen? Wij vertellen in dit blog wat u kunt doen om een travertin vloer schoon te maken en ook schoon te houden.

Omgaan met een travertin vloer

Wilt u dat uw mooie glanzende travertin vloer mooi blijft glanzen? Dan is het belangrijk dat u deze natuursteen vloer op de juiste manier schoonmaakt met een natuursteen schoonmaakmiddel. Travertin is een natuursteen die, als u die goed onderhoudt, een leven lang meegaat.

Beschadigingen voorkomen aan uw travertin vloer

Voordat een onderhoudsbeurt aan een travertin vloer nodig zou kunnen zijn, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk beschadigingen aan de vloer voorkomt. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Maar probeer bijvoorbeeld te voorkomen dat familie- en gezinsleden met zand onder schoenzolen over de vloer lopen. Zand onder schoenen heeft altijd een schurend effect waardoor de glans van de travertin vloer op termijn minder wordt. Ook vocht op travertin kan een boosdoener zijn voor het ontstaan van vlekken op de vloer. Ook hiervoor geldt dat regelmatig schoonmaken van uw travertin vloer de juiste manier is om de vloer te beschermen van te veel vocht en vuil.

Travertin vloer schoonmaken

U kunt een travertin vloer op verschillende manieren schoonmaken. Gaat het om alledaags stof of vuil op de vloer? Dan is het stofzuigen en niet te nat dweilen van de vloer meestal meer dan voldoende. Maar heeft u te maken met hardnekkige vlekken die wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Dan kunt u het beste natuursteen experts aan het werk zetten om de vlekken uit uw travertin vloer te krijgen.

Vlekken uit travertin krijgen

Vlekken uit travertin krijgen is een specialistisch werkje dat u dus aan een expert kunt overlaten. Er zijn verschillende methoden die toegepast kunnen worden om vlekken uit travertin te krijgen. Eén daarvan is het travertin afslijpen. Dan wordt er een gelijkmatige dunne toplaag van de vloer verwijderd. De nieuwe toplaag die dan ontstaat, is geheel nieuw, onbeschadigd en zonder oneffenheden of vlekken.

Spaans kristalliseren

Om vlekken uit travertin te verwijderen kan de vloer na het slijpen gekristalliseerd worden. Kristalliseren van natuursteen zorgt voor een egale glans en bescherming van binnen uit. Vlekken of doffe plekken behoren daarna tot de verleden tijd. De kristallen worden namelijk niet op de steen aangebracht, maar in de steen zelf. Dit zorgt voor een verbazingwekkend mooi en beschermend resultaat.

Meer weten over vlekken uit travertin krijgen?

Neem contact op met een expert in travertin onderhoud. Hij vertelt u er graag meer over. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor vragen.