De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Waar kun je glas bestellen?

Op maat gemaakt glas bestellen is een ideale keus als jij graag je ramen wilt vervangen! Veel mensen weten niet dat ze deze klus prima zelf uit kunnen voeren, maar dat is echt mogelijk! Je moet alleen even weten hoe je het aan moet pakken en waar je glas bestellen kunt dat voor jou op maat gemaakt wordt. Want de glasplaten zelf in de juiste afmetingen snijden, dat lukt je niet zomaar. De kans is groot dat de plaat dan breekt en dat is natuurlijk zonde van het materiaal en van je geld. 

Glas bestellen en zelf klussen

De ruiten in je kozijnen vervangen klinkt voor velen als een klus die je maar beter uit kunt besteden aan een specialist. Maar als je een beetje handig bent, dan kun je dit ook goed zelf doen. Je kunt dan glas bestellen dat voor jou al in de juiste maten gesneden is en dan moet je je even inlezen hoe je de klus precies aanpakt. Op internet vind je eigenlijk voor iedere klus wel een handleiding of een instructiefilmpje en zo zie je meteen hoe je dit aan moet pakken. Het eerste wat je na moet gaan, is wat er met jouw kozijnen mogelijk is. Je kunt tegenwoordig namelijk enkel, dubbel en triple glas bestellen – maar die dikkere varianten moeten dan natuurlijk wel passen in jouw kozijnen. Niet ieder kozijn is geschikt voor triple glasplaten. De keus voor een bepaalde glassoort hangt dus gedeeltelijk af van wat er in jouw kozijnen mogelijk is. Maar daarnaast is het ook belangrijk om na te denken hoeveel isolatie jij wilt. Enkele bieden veel minder isolatiewaarden dan dubbele of triple glasplaten. Wil jij alles goed isoleren, maar is je kozijn niet geschikt voor triple, dan zou je dus ook kunnen overwegen om ook je kozijnen te vervangen. Dit zijn dus aandachtspunten als je glas bestellen gaat.

Benodigde materialen

Heb je de glassoort bepaald, dan is het natuurlijk nog de vraag waar jij glas bestellen kunt als particulier. Waar het bovendien ook nog eens voor jou op maat wordt gemaakt. Je bent daarvoor bij GlasGigant aan het juiste adres! Je kunt bij deze zaak bovendien niet alleen maar glasplaten bestellen die zij voor jou op de juiste maat maken, je kunt hier ook terecht voor allerlei materialen die je nodig hebt bij het uitvoeren van deze klus. Denk daarbij aan:

  • glaskit en glaslijm
  • glaslatten
  • glasband
  • glasblokjes en keggen
  • diverse soorten gereedschap

Je kunt bij deze zaak dus niet alleen maar glas bestellen, maar ook alles wat je nodig hebt om de klus uit te voeren! Dat is wel zo handig, want de meeste mensen zullen deze materialen en gereedschappen niet al in huis hebben. Bestellen gaat heel eenvoudig, je kiest de gewenste platen en de maten. Je geeft aan welke extra materialen je nodig hebt en je rondt je bestelling af. Het werkt dus eigenlijk heel eenvoudig. Kijk dus vooral eens op de website van GlasGigant naar de mogelijkheden, je zult zien dat ook jij daar heel eenvoudig glas bestellen kunt dat perfect op maat is!