De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Welke soorten buitenverwarming zijn er?

Iedere tuin moet gezellig zijn, vind je ook niet? Daar hoort natuurlijk bij dat je de tuin leuk inricht, genoeg planten hebt om alles groen te maken, en een terras hebt om heerlijk te relaxen. Maar tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen terrasverwarming in de tuin hebben. Niet zo gek, want terrasverwarming maakt alles nóg een stukje gezelliger, en je profiteert vanzelfsprekend ook van de warmte. Als je op zoek bent naar terrasverwarming, zijn er diverse mogelijkheden. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje.

Tuinkachels en terrashaardentuinkachel-1-e1440695340893

De meeste mensen kiezen bij terrasverwarming voor een tuinkachel of een terrashaard. Met een tuinkachel haal je een robuust product in de tuin dat ook nog eens een goede uitstraling heeft. Onder tuinkachels vallen de traditionele potkachels, maar je hebt tegenwoordig ook andere modellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van geheel uit corten staal gemaakte kachels? Deze kachels passen pas echt goed in een moderne tuin.

Het verschil tussen een tuinkachel en terrashaard is dat een terrashaard vaak een deurtje heeft. Je kunt het daardoor vergelijken met sommige kachels die je binnen in huis hebt. Zulke terrashaarden hebben als voordeel dat ze het vuur meer centraal houden. Daarbij gaat ook geen warmte verloren. We moeten trouwens aantekenen dat de termen tuinkachels en terrashaarden vaak inwisselbaar te gebruiken zijn.

Overige soorten verwarming

Wil je liever een kleinere warmtebron, dan kun je kiezen voor een vuurkorf of een vuurschaal. Een vuurkorf is meer een traditionele warmtebron, vergelijkbaar met kampvuren. Een vuurschaal is dan weer het aantrekkelijke eigentijdse alternatief op. Vuurkorven en vuurschalen hebben als voordeel dat je ze op meerdere plekken kunt neerzetten. Dit geldt al helemaal voor vuurschalen. Je kunt namelijk meerdere vuurschalen combineren om je tuin een heel mystieke sfeer te geven.

Het is maar net wat voor soort tuin jij voor ogen hebt. De beste tip die we je kunnen geven is: kijk eens rond in een webshop. Je krijgt hier een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van terrasverwarming. Nooit meer lagen kleding aan als je ’s avonds naar buiten wilt, met buitenverwarming heb je het altijd warm.